Dag van de minima 2019, Gezond eten en bewegen.

30 oktober 2019, 14.00 – 19.00

De Klinker, Winschoten

De dag van de Minima bestaat, net als bij vorige edities, uit een aantal vaste onderdelen: De infomarkt, de verloting en de boodschappenpakketten. Ten opzichte van eerdere jaren hebben we besloten een aantal nieuwe elementen te introduceren. Zo zal er een voorlichting worden gegeven, waarin alle mogelijkheden voor ondersteuning voor de inwoners met een laag inkomen worden uitgelegd. Dit met betrekking tot het meedoen in de samenleving. Tevens zal er informatie worden gegeven over hoe men met een klein budget gezonde boodschappen kan doen en een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. We hebben er dit jaar voor gekozen om de dag van de minima te laten plaatsvinden van 14.00 tot 19.00 uur. Zo hebben inwoners die overdag niet langs kunnen komen toch de kans om deze dag te bezoeken.
Op de infomarkt staan alle ketenpartners van de gemeente Oldambt mbt armoedebestrijding. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stichting Leergeld, Jeugdfondssport Groningen, de Voedselbank ed.
De dag van de minima is voor de inwoners van de gemeente Oldambt met een laag inkomen. Wij zijn de enige gemeente in Groningen die dit doet.

Written by parkwijkws

Het wijkplatform Parkwijk/Kloostervallei wil wijkbewoners en geĂ¯nteresseerden informatie geven over de wijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.